Willem Buunk lijsttrekker voor VVD Bronckhorst

 14 oktober 2021

De VVD in Bronckhorst heeft Willem Buunk benoemd tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Sinds de vorige verkiezingen is hij voor de liberalen wethouder in Bronckhorst en verantwoordelijk voor financiën, economische zaken en de vernieuwing van het omgevingsbeleid. Het is zijn ambitie om ook in de volgende periode met de VVD aan het gemeentebestuur deel te nemen om zo te kunnen werken aan een sterk Bronckhorst.

Het VVD-bestuur is verheugd over nieuwe lijsttrekker. Voorzitter Bas van der Veen: “Met Willem hebben we voor Bronckhorst een ervaren boegbeeld en een herkenbaar lokaal gezicht voor de verkiezingscampagne. Hij heeft laten zien dat hij als wethouder veel voor elkaar kan krijgen voor inwoners en ondernemers in Bronckhorst. We hebben er vertrouwen in dat hij brede steun onder de kiezers weet te verwerven”.

De lijsttrekker is gemotiveerd om opnieuw een rol te spelen in het gemeentebestuur: “Ik vind het ontzettend leuk om bestuurder te zijn in de gemeente waar ik woon, waar ik geboren ben en waar mijn familie al eeuwenlang haar wortels heeft. Ik voel me er verantwoordelijk voor dat we zorgvuldig omgaan met de fantastische leefomgeving die we hier met elkaar hebben in al die verschillende dorpen en buurtschappen” En ik wil graag bijdragen aan een innovatief ondernemersklimaat voor al die mooie bedrijven in de maakindustrie en de landbouw die in Bronckhorst actief zijn”.

Willem heeft zin in de campagne en kijkt alvast vooruit naar de volgende raadsperiode: “De afgelopen jaren hebben we een omslag in het woonbeleid gerealiseerd. We hebben een agenda met €40 mln. aan investeringen in sport, onderwijs, bedrijventerreinen en de kernen opgesteld. En ik ben trots op onze aanpak voor een gezond ondernemersklimaat, die zijn waarde bewees in de coronacrisis. De verkiezingen van 2022 gaan wat mij betreft over de uitvoering van nieuwe projecten voor een sterk Bronckhorst” Sleutelwoorden in het verkiezingsprogramma van de VVD zullen zijn woningbouw, ruimte voor uitbreiding van bedrijven en ook voor de variëteit van de dorpen en buurtschappen die met elkaar Bronckhorst vormen.

Willem Buunk is geboren en opgegroeid in Hoog-Keppel. Zijn familie komt van oudsher uit Zelhem, in het bijzonder boerderij De Pol die in de jaren ’70 is verdwenen voor de bouw van de gelijknamige sporthal. Voor studie en werk heeft hij de Achterhoek verlaten en elders gewoond. Hij was eerder actief voor de VVD in de gemeenteraad van Utrecht, tot zijn verhuizing terug naar de Achterhoek. Hij woont sinds 2016 met veel plezier in Steenderen. Na de vorige verkiezingen werd hij in 2018 namens de VVD wethouder in Bronckhorst. Hij is in de regio lid van de Achterhoek board.

In de komende weken werkt de VVD aan de samenstelling van een sterke lijst van kandidaten voor de gemeenteraad. Het verkiezingsprogramma wordt in Oktober afgerond en gepubliceerd. Begin december wordt de definitieve kandidatenlijst bekend gemaakt

Willem Buunk tijdens een interview Willem Buunk tijdens een interview