Ik ben Gerbert Tiecken, 58 jaar en geboren en getogen “Bronckhorster”. Mijn Jeugd doorgebracht in de Velswijk, vervolgens 8 jaar in Hummelo gewoond en inmiddels 23 jaar wonend in Zelhem. Samen met mijn vrouw. 3 kinderen waarvan de jongste zoon thuiswonend, de oudste zoon in Amsterdam en een dochter in Harderwijk.

Ben trotse Achterhoeker, en heb mijn werkzame activiteiten altijd vanuit de Achterhoek kunnen en mogen verrichten. Ben HBO+ economie opgeleid en heb meer dan 30 jaar vnl voor uitgeef-/mediabedrijven in management- en directiefuncties w.o. 25 jaar voor het Reed Elsevier concern (Reed Business / Misset) en vervolgens de Eisma Mediagroep en Vakmedianet. Sinds najaar 2017 zelfstandig ondernemer op het terrein van managent/advies/interim activiteiten vnl ook voor Mediabedrijven.

Heb altijd belangstelling gehad voor de landelijke en lokale politiek. Lokaal met name vanwege het belang van de vitaliteit van en de trots op deze streek van prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren/genieten; de streek van “Anpakken, d’Ran en Zo doen we dat hier” en van Naoberschap. De streek met een actief verenigingsleven en daarmee een belangrijke functie vervullend voor de leefbaarheid/vitaliteit van deze streek, zo ook van de gemeente Bronckhorst. Ben 50 jaar actief voetballer en momenteel bestuurslid Voetbalzaken van de fusieclub ZZC’20 in Zelhem (een club met ca 1.000 leden en vrijwilligers)

Ik heb de afgelopen maanden enige politieke bagage mogen opdoen middels de stage bij de VVD fractie, het volgen commissie- en raadsvergaderingen, de cursus Politiek Actief en specifiek VVD cursussen vanwege mijn liberale visie.

Ik zou graag mijn ervaringen en professionele bagage inzetten voor de inwoners en ondernemers van unieke gemeente Bronckhorst; dat in uitdagende en bijzondere tijden op diverse terreinen.

Vanuit en met de VVD fractie en constructief tav raads-, commissieleden en college hoop ik een goede bijdrage te kunnen en mogen leveren aan het behoud, ontwikkelen en verbeteren van al het goede van de gemeente Bronckhorst en zie uit naar een prettige samenwerking om samen zaken voor elkaar te krijgen.