Zorgresultaat. Veel in het leven van Hans Puijk is daarop gericht: de zorg zo organiseren dat mensen die zorg nodig hebben die gewoon krijgen. Al het gedoe van decentralisatie en transitie van het sociaal domein is daarvoor bedoeld en Hans houdt de focus graag op die bedoeling.

Hans Puijk

 

Hans zegt hierover: “Organisaties en regelgeving en budgetten moeten gewoon goed ingezet worden, zodat er resultaat wordt bereikt in de zorg voor mensen. Dat klinkt logisch, maar om dat echt te bereiken moet je het met elkaar slim organiseren.” Dat deed hij altijd in zijn werk als interimmanager en dat doet hij nu ook in zijn rol als directeur-bestuurder van het gezondheidscentrum in Didam. Dat doet hij als bestuurslid van Het Volkshuis in Zutphen met mensen die begeleid werken in de horeca en dat doet hij als raadslid voor de VVD in Bronckhorst.

In de gemeenteraad zet hij met veel plezier zijn kennis en expertise in voor de zorg en hij vind het even leuk om met onderwerpen als financiën of energietransitie bezig te zijn. Ook bij die onderwerpen kijkt hij altijd naar de manier waarop de gemeente resultaat bereikt voor de inwoners. Hij is lid van de werkgeverscommissie, die leiding geeft aan de ambtelijke ondersteuning (griffie) van de gemeenteraad. En hij is voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 campagneleider voor de VVD.

In zijn werk en in de politiek zet Hans zijn stevige bestuurderservaring in voor de zorg, thuis gaat het om levenservaring en zorg. Daar zorgt hij lekker praktisch zelf, samen met zijn vrouw, voor hun twee jonge kinderen. En zorgt hij voor de tuin, de kippen en de honden. Sinds 6 jaar woont hij namelijk midden in de bossen van Vorden. Hij heeft op meer plekken met plezier gewoond, maar hier gaat hij nooit meer weg.

Hans zit nu twee jaar in de raad en heeft plezier in de politiek. Hij geniet van het politieke spel en een stevig debat. Hij duikt met evenveel plezier in de dossiers voor het politieke handwerk: “Ik heb een brede kennis en expertise en ik weet hoe de dingen werken in de wereld, maar in de lokale politiek gaat het natuurlijk vooral om goede samenwerking. Binnen een fractie moet je goed als team kunnen werken en in de gemeenteraad moet je dat ook met andere fracties kunnen. Dan kun je ook echt de goede dingen voor elkaar krijgen. Het allerbelangrijkste vind ik daarbij om voortdurend in gesprek te zijn met inwoners en ondernemers. Want lokaal bestuur zie ik als partnerschap tussen gemeente en de mensen. Daar wil ik me ook in de volgende raadsperiode voor inzetten.”