Bronckhorst is hard aan verandering toe

Op de kieslijst van de VVD staat Joke Meulenveld uit Steenderen als nummer 5 prominent op een verkiesbare plek. Joke was 30 jaar werkzaam in het voortgezet onderwijs en zet zich op veel fronten in voor de “Bronckhorst-west” gemeenschap. Ze is bestuurslid van het Toeristisch Platform, ze is de stuwende kracht achter de jaarlijkse “Open tuinen” route in en om Steenderen. Een kleinschalig evenement dat bezoekers uit binnen- en buitenland trekt.

In de gemeenteraad hebben vooral zorg en onderwijs haar aandacht: “Ik vind het belangrijk dat mensen zolang mogelijk de regie over hun eigen leven kunnen behouden. Om zelfstandig te kunnen blijven wonen is maatwerk belangrijk. Wij vinden het belangrijk dat er in de toekomst een betere toegang tot specialistische zorg is in elke kern van de gemeente. Bijvoorbeeld om mensen met dementie beter te begeleiden en om hun partner of anderen die mantelzorg verlenen te ondersteunen.

Joke is van mening dat er de afgelopen tijd mooie dingen zijn gerealiseerd in Bronckhorst. Ook in Steenderen, ze noemt als voorbeeld de bouw van de het IKC Pannevogel, het behoud van het zwembad, de ontwikkeling van nieuwe bedrijvigheid in de voormalige Steenuil, de camperplaats aan de Landlustweg en de ontwikkeling van ontmoetingscentrum De Kei.

Het is de ervaring van Joke dat het voor inwoners en ondernemers niet altijd meevalt om met goede initiatieven de juiste ingang van het gemeentehuis te vinden. Joke vindt dat een nieuw gemeentebestuur beter moet samenwerken met bewoners. Als raadslid bepaalt dat ook haar inzet: “Ik wil er zijn voor de mensen, zodat hun wensen en dromen daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden en niet in de bureaulade terecht komen. Samen kunnen we ons gebied leuker, mooier en beter maken”.

Vooral met betrekking tot wonen moet veel veranderen. Joke hierover: “Voor jongeren die in Bronckhorst willen blijven wonen moeten er gewoon meer mogelijkheden komen. In het huidige beleid is alles op slot gezet. Wij willen ons sterk maken voor regelruimte en mogelijkheden voor vernieuwende woonvormen in de kern en in het buitengebied. Wij willen dat de gemeente Bronckhorst een toplocatie is voor ondernemers en voor bewoners. We moeten uitstralen iets te bieden hebben, met enthousiasme en door aan te pakken”. Al met al voldoende zaken die het waard zijn om op 21 maart naar de stembus te gaan”