Bronckhorst maakt er werk van!!

 29 december 2017

De VVD presenteert haar verkiezingsprogramma

Toplocatie van de Achterhoek ---  Een goede plek voor jongvolwassenen --- Zelfregie op zorg in gemeenschappen.

Dat zijn drie speerpunten in het verkiezingsprogramma voor Bronckhorst dat de VVD presenteert.

Download hier het volledige verkiezingsprogramma

Met een visie op vijf thema’s en met actiepunten voor concrete resultaten vraagt de VVD steun van de kiezers voor een andere bestuurscultuur in de gemeente.

 De VVD wil bouwen aan een gemeente die klaar staat voor inwoners en ondernemers en die initiatiefnemers helpt door snel duidelijkheid te bieden over wat mogelijk is. De VVD vindt dat Bronckhorst een gemeentebestuur verdient dat initiatiefnemers ondersteunt en de beloftes in het beleid waarmaakt. De lokale liberalen gaan daarom de campagne in onder de leus “Bronckhorst maakt er werk van!”.

Lijsttrekker Ton van Linder staat te popelen om aan de slag te gaan met het nieuwe programma: ”De komende jaren zijn cruciaal voor Bronckhorst. Na de jaren van klagen over krimp is het tijd om de koers te verleggen. De woningmarkt verandert razendsnel. Meer mensen verlaten de overvolle steden voor een woning in het groen. De economie groeit en veel bedrijven hebben behoefte aan goed opgeleide en gemotiveerde vakmensen in onze regio. Allemaal ontwikkelingen waar we in Bronckhorst veel beter op kunnen inspelen dan de gemeente nu doet.”

In haar verkiezingsprogramma geeft de VVD prioriteit aan mogelijkheden voor jongvolwassenen om in Bronckhorst te blijven of te komen wonen en werken. De VVD wil een betere samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijsinstellingen om samen te zorgen voor goed opgeleide medewerkers voor elke werkplek.

De VVD wil dat de gemeente Bronckhorst zich aan deze uitdaging aanpast met een eigentijdse bestuurscultuur: gericht op samenwerking, snelheid van handelen, flexibel in opstelling.

Lijsttrekker Ton van Linder: “Wij willen een gemeentebestuur met lef! Dat hebben we de afgelopen vier jaar gemist. Wij willen een woonbeleid dat maatwerk biedt in de woonwensen van jong en oud. Wij willen dat autonomie van mensen centraal staat in de zorg met zelfregie in onze gemeenschappen. En wij willen dat ondernemers zich optimaal ondersteund voelen bij nieuwe initiatieven."

De VVD gaat ervoor zorgen dat bewoners tevreden kunnen zijn over de dienstverlening door de gemeente.

Als het aan de VVD ligt staat Bronckhorst over vier jaar bekend als de Poort van de Achterhoek:

De goede bereikbare vestigingsplaats voor ondernemers --- Een lekkere woonplek voor nieuwe bewoners (en oude bekenden) --- De streek van het gezonde buitenleven voor bezoekers.

Ton van Linder zegt: “Bronckhorst: maak er werk van!”