Burgers Bronckhorst voelen zich niet gehoord

 19 maart 2018

In een uitgebreid artikel in de Gelderlander van 17 maart wordt het verbindend werken en de burgerparticipatie van het College van Bronckhorst aan de kaak gesteld. 

Het blijkt dat veel burgers zich niet of te laat gehoord vinden. Talloze voorbeelden worden aangehaald.

Zie: https://www.gelderlander.nl/achterhoek/burger-krijgt-hoofdpijn-van-bronckhorst~a6c742cf/

Afgelopen raadsperiode heeft de VVD geregeld laten blijken dat zij het luisteren naar de burgers door het college ondermaats vindt.

Luisteren naar de burgers is onderdeel van het dienstbaar gemeentebestuur dat de VVD voorstaat.

De VVD wil in de komende periode bereiken dat het gemeentebestuur bekend staat om zijn plezierige en resultaatgerichte samenwerking met initiatiefnemers onder de bewoners en ondernemers.

Uit het verkiezingsprogramma:

Een eigentijdse gemeente is in staat om samen met bewoners en ondernemers nieuwe initiatieven te realiseren. Het is een gemeente die werkt vanuit de leefwereld van bewoners en ondernemers door hen werkelijk te betrekken bij overheidsbesluitvorming. Het is een gemeente die snel duidelijkheid geeft over het mogelijke maken van initiatieven uit de samenleving. Wij willen bijdragen aan een gemeentebestuur dat voor initiatiefnemers en belanghebbenden zorgt voor transparante besluitvorming. Een gemeentebestuur dat de gemeenteraad in stelling te brengt voor de democratische verankering van die besluiten.

Bronckhorst maakt er werk van!