Alle kernen een gezicht op kieslijst VVD Bronckhorst

  9 december 2021

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 heeft VVD Bronckhorst kandidaten uit alle delen van de gemeente op de kieslijst. Lijsttrekker Willem Buunk komt uit Steenderen en is trots: “De kandidatenlijst een evenwichtige mix van leden uit de huidige fractie en nieuwe gezichten. Ik vind het mooi dat we mannen en vrouwen, jong en oud en boeren en buitenlui bereid hebben gevonden zich in te zetten voor de lokale politiek. En wij vinden het belangrijk dat alle dorpen en buurtschappen zich vertegenwoordigd voelen in de gemeenteraad van Bronckhorst. Met een keuze voor de toppers op onze kieslijst lukt dat!”

Met Danielle Rouwen uit Vorden heeft de VVD als eerste nieuwe gezicht op plek twee een ondernemende jonge vrouw op de lijst. Op plek drie staat Perry van Lochem uit Hummelo. Hij is als huidig fractievoorzitter een volksvertegenwoordiger met een frisse ervaring, die halverwege deze raadsperiode in de gemeenteraad is gekomen. Op plek vier staat Zelhemmer Gerbert Tiecken, die recent actief is geworden als commissielid. Thea Lusink uit Bekveld is de vijfde kandidaat en ervaren rot in het vak. Thea vindt het een grote eer dat ze voor de vierde keer kandidaat mag zijn voor de VVD en heeft daar evenveel zin in als toen ze voor het eerst op de lijst stond.

Op de plekken zes en zeven staan Hans Puijk en Annemarie van der Houwen. Hans woont in het buitengebied tussen Hengelo en Vorden en is onder andere woordvoerder voor financiën in de huidige fractie. Hij is de lokale campagneleider voor de VVD. Annemarie woont in Vorden in het dorp en houdt zich als commissielid bezig met het sociaal domein. Nieuwkomer op de lijst is Roy Echter uit Hoog-Keppel. Hij was lange tijd als ondernemer actief om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen, een onderwerp waar hij nu politiek mee aan de slag wil. Negende op de lijst is Vivienne Huetink-van Breugel, die in het buitengebied van het stadje Bronkhorst een melkveehouderijbedrijf heeft met haar man. Vivienne was in het verleden bestuurslid bij de lokale VVD en vind het nu tijd om in de praktische politiek met de toekomst van de landbouw en het onderwijs bezig te zijn.

De top tien wordt volgemaakt door Miguel Mendes de León uit de Velswijk en op 11 staat Stefan Beijer uit Hengelo. Beiden zijn nieuw in de politiek en hebben er zin in om de een bijdrage te leveren aan het bestuur van Bronckhorst. Miguel heeft de cursus politiek actief gevolgd volgt met Stefan de fractievergaderingen om zich in te werken. Herman Eskes is boer, ondernemer en initiatiefrijke plattelandsontwikkelaar uit Vierakker op plek 12. Met Andries Bannink uit Laag-Keppel, Geert Jan Oosterhuis uit Hengelo en Ton van Linder uit Baak is de lijst compleet. De ledenvergadering van de VVD heeft de kandidatenlijst op 8 december vastgesteld.

Link naar Kandidatenlijst Lees meer