In 2018 is Annemarie van der Houwen gestart als raadslid voor de VVD. Dat is geen toeval, want zoals ze zelf zegt: “Ik kom uit een echt VVD-gezin, met dito opvattingen. Je moet werken voor je boterham en sparen voor dingen die je wilt hebben. Je moet kansen zien en pakken en niet wanhopen als het eens tegenzit.” Met die instelling startte ze vol energie en met volle overgave als woordvoerder financiën en economische zaken, energietransitie, mobiliteit en nog wat onderwerpen.

Annemarie heeft de gewoonte om zich zorgvuldig te verdiepen in de dossiers om de besluitvorming door de gemeenteraad voor te bereiden. Dat past bij haar karakter en zo is ze ook op haar werk bij de rechtbank Gelderland. Daar houdt ze zich als juridisch medewerker bij het Team Toezicht bezig met cliënten die om wat voor reden dan ook moeite hebben met het regelen van hun financiën: “Prachtig en dankbaar werk.”

Annemarie is in Zutphen geboren en woont al vanaf haar negende jaar in Vorden. Met wandelen en paardrijden als passie, is het buitengebied haar huiskamer. Haar geheime liefde is Oostenrijk. Er gaat geen vakantie voorbij zonder dat ze daar is geweest. Vaak op dezelfde plek, waar ze in al die jaren hechte vriendschappen heeft opgebouwd met de mensen die ze bezoekt.

Ze heeft gemerkt dat de combinatie van raadslidmaatschap, carrièrekansen op het werk en een privé situatie met een groeiende mantelzorgtaak soms lastig te combineren zijn. Daarom heeft ze na twee jaar het raadslidmaatschap aan een nieuwe fractiegenoot gelaten. Met grote betrokkenheid is Annemarie zich sindsdien blijven inzetten voor de fractie, nu vanuit de iets rustiger rol op de achtergrond als commissielid.

De combinatie van werk en privé laat het toe dat zij zich ook in de nieuwe raadsperiode na 2022 weer in kan zetten als commissielid of als raadslid. Samen met de fractieleden en met andere partijen wil ze zich blijven inzetten voor een mooi Bronckhorst. Daarbij zet Annemarie zich het liefst in voor het sociaal domein. “Ik kan het ook gewoon niet laten en ik het heb er heel veel zin in om mij ook de komende vier jaar weer actief in te zetten voor de VVD en voor Bronckhorst.