Sinds 2019 is Perry van Lochem raadslid voor de VVD. Als opvolger van de toen vertrekkende fractievoorzitter kwam hij meteen in die rol terecht. Dat gaat hem goed af omdat hij al een paar jaar ervaring had als commissielid. Perry vindt de gemeentepolitiek zo leuk omdat het gaat over de dingen die dicht bij huis spelen: “Het geeft je invloed op je eigen leefomgeving. Zo ben ik begonnen onderwerpen zoals de verkeerssituatie in Laag-Keppel en Hummelo. Helaas een langlopend dossier waar ik me nog steeds druk over kan maken. Het is wel leuk dat ik heb bereikt dat er logische voorrangsituatie is gerealiseerd bij de wegversmalling van de chicane, maar een structurele oplossing is er nog steeds niet.”

Perry wil zich in inzetten voor een mooie veilige woonomgeving waar het prettig wonen is voor jong en oud in alle dorpen van Bronckhorst. Met het oog op de toekomst is de energievoorziening een onderwerp waar hij grote belangstelling voor heeft. Nieuwe vormen van energieopwekking moeten realistisch en betaalbaar zijn. Zonnepanelen op daken en kleine windmolens bij boerderijen vindt hij belangrijk, maar het zal niet voldoende zijn. Daarom is Perry een groot pleitbezorger van waterstof als energiedrager, dat naar zijn mening gewoon te weinig aandacht krijgt: “Het is echt een van de oplossingen voor onze toekomst. Het mooie van waterstof is dat via de gasleiding gebruik kan worden om onze huizen te verwarmen. En je kunt het maken met duurzame opwekking op allerlei plekken in de wereld die daar geschikt voor zijn. Dan hoef je ons mooie landschap om niet om zeep te helpen.”

Dat landschap is belangrijk voor het buitenleven waar Perry van geniet. Hij golft fanatiek op de Keppelse golfclub, hij zit graag op de mountain bike of hij loopt zijn ronde met de hond door het bos. Perry: “Het is vaak druk op het werk. Als projectleider bij een installatiebedrijf is het nu vaak gekkenwerk. Dan is het ontspannend en rustgevend na een drukke week in het weekend naar buiten te kunnen.” Perry is altijd actief in het weekend, hij werkt graag in zijn tuin of stort hij zich op het koken van de niet-dagelijkse kost, zoals het zelf geroken van vlees of vis of zelf huisgemaakte pizza's maken

Juist het actief zijn in de natuur trok Perry in 2013 naar de Achterhoek, vanuit Dieren naar Hummelo. Hij komt oorspronkelijk uit het westen en is in de loop van zijn leven telkens een stap verder naar oosten getrokken. Daar voelt hij zich nu geworteld en betrokken en daarom wil hij zich ook de komende jaren in de gemeenteraad inzetten voor Hummelo, voor Hoog- en Laag-Keppel, voor Drempt en al die andere mooie dorpen in Bronckhorst.

Perry's spotje Lees meer