Als jonge vader heeft Stefan Beijer een druk leven. Samen met zijn vrouw en drie kinderen woont hij in Hengelo. Hij voetbalt bij PAX. Hij heeft net een nieuwe baan als accountmanager voor Sartorius Stedim, een bedrijf dat actief is in de biotech. Een baan op de grens van laboratoriumtechniek en bedrijfskunde die perfect past bij zijn opleiding in beide vakgebieden. Hij heeft daarin genoeg uitdaging om zijn tanden in te zetten, maar toch vindt hij het belangrijk om actief te worden in de lokale politiek.

Het viel Stefan op dat mensen om hem heen vaak opmerkingen hebben over wat de gemeente allemaal wel, en vooral wat de gemeente niet goed doet: “Ik wilde daar wel eens meer van weten en ben de cursus ‘Politiek Actief’ gaan volgen. Daar heb ik veel geleerd van hoe het lokale bestuur en de politiek werkt. Ook vind ik dat als je ergens een mening over hebt, dat je daar dan ook wat mee moet doen. En ik denk dat ik met mijn ideeën wel iets kan betekenen voor de inwoners van de gemeente Bronckhorst.”

Voor Stefan was de VVD de logische partij om zich bij aan te sluiten. De VVD kijkt altijd vanuit het perspectief van de inwoner, dat vindt hij belangrijk. En de VVD is een partij van doeners. Dat spreekt hem aan. Stefan: “Je kunt wel zorgen hebben over leefbaarheid of de economie, maar ik vind het vooral belangrijk dat je er dan ook voor zorgt dat er daadwerkelijk iets verandert. Dat zie ik de VVD doen. En daar wil ik graag aan bijdragen. De onderwerpen waar Stefan mee aan de slag wil gaan is sport en dan in het bijzonder de sportverenigingen. Deze zijn van belang, niet alleen om ons als Bronckhorsters gezond te houden, maar daarnaast ook omdat verenigingen belangrijk zijn voor verbinding in onze dorpskernen. ‘’We moeten als gemeente en inwoners voor zorgen dat onze verenigingen ook in de toekomst een goed bestaan hebben’’.

Stefan heeft veel interesse in de rol van nieuwe technologie in het leven: “Ik vind dat we ook in de lokale politiek goed moeten inspelen op technologische ontwikkelingen. Innovatie is onmisbaar om grote maatschappelijke vragen op te lossen en veel bedrijven in Bronckhorst kunnen daar veel aan bijdragen. In de politiek zou ik ook de grenzen van de technologie willen bewaken, bijvoorbeeld de betrouwbaarheid ervan of de privacy van inwoners.”

Stefan heeft er zin in om na de verkiezingen samen met de fractie aan de slag te gaan voor de inwoners en ondernemers in Bronckhorst.

Stefan's spotje Lees meer