Blijf gezond en fit, ook in 2024

 16 januari 2024

Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bronckhorst werd vorige week een scala aan sportkampioenen gehuldigd. Blijft indrukwekkend om de grote diversiteit in sporten en sporters te ervaren die onze gemeente herbergt; zowel individuele- als teamsporters en zowel prestatie- als recreatiefgericht en bovenal voor alle leeftijden; junioren en senioren. Zo kwamen allerlei sporten/sporters die avond in de parade voorbij zoals Triatlon-, survival- en hardloop-atleten, veldrijden, motor-, brommer- en quad-cross, karten, zwemmen, voetbal, sportvissen, biljarten, de schietsport en paardrijden. 

Sport en meer in het algemeen “bewegen” is superbelangrijk voor onze inwoners; goed voor gezond- en fitheid, maar ook vanuit het sociale belang, zoals het elkaar ontmoeten. En niet te vergeten bij dat ontmoeten de bedrijvigheid van onze lokale horecaondernemers.

Voor de VVD is sport en bewegen dan ook een belangrijk speerpunt. Vorig jaar is een raadsvoorstel aangenomen betreffende een gebiedsgerichte aanpak voor sport & Leefbaarheid. Doel is dat medio dit jaar de voorstellen in de raad komen met concrete invulling en financiering van die aanpak.

De VVD zal daarbij zwaar inzetten op sport en bewegen; op de investeringen (voorzieningen en faciliteiten) en inspanningen die direct te maken hebben met het sporten en het elkaar ontmoeten in de gebieden en in onze gehele gemeente. Dat in het belang voor onze inwoners en ondernemers.