Fractie

Nieuwe VVD Raadscommissieleden

 10 mei 2022

In de raadsvergadering van 28 april zijn Hans Puijk en Stefan Beijer benoemd als raadscommissielid voor de VVD. Zij zullen de komende periode samen met de VVD raadsleden als vertegenwoordigers van de VVD optreden in de maandelijkse commissievergaderingen.

Lees meer
Fractie

VVD koestert Zwembad De Brink

 26 april 2022

De VVD heeft in de commissievergadering op 14 april jl de problematiek van Zwembad de Brink in Zelhem geagendeerd. De VVD is van mening dat de Brink een belangwekkende voorziening vormt voor de inwoners van onze gemeente. De Brink ondervindt zware financiële consequenties van de exorbitante energietarieven en doet o.a. een beroep op ondersteuning van de gemeente om het voortbestaan te kunnen waarborgen.

Lees meer
Fractie

VVD teleurgesteld over keuze

 25 april 2022

De VVD wordt niet uitgenodigd voor de formatie van een nieuwe coalitie in Bronckhorst. De fractie van GBB heeft laten weten verder te willen onderhandelen met het CDA en de PvdA. De VVD is teleurgesteld over deze keuze. 

Lees meer
Fractie

VVD Politiek Café 29 april

  5 april 2022

Nu het weer kan nodigen we je graag uit voor ons Politiek Café: Vrijdag 29-04-2022, vanaf 16:00h tot 18:00h  in het Wapen van Bronkhorst, Gijsbertplein 1344 1, 7226LJ Bronkhorst

Lees meer
Fractie

Unieke muntschat in Bronkhorst herinnert aan tijden van belegering

 13 maart 2022

Van dag tot dag volgen we met ontzetting de gevolgen van de Russische invasie voor de inwoners van belegerde steden in de Oekraïne. Het is voor ons onvoorstelbaar, omdat we al tachtig jaar in vrede leven. Die vrijheid kenden de inwoners van Bronkhorst vierhonderd jaar geleden niet. Zij leefden midden in een tachtigjarige oorlog. En precies vierhonderd jaar geleden vreesden de inwoners van het stadje voor een invasie door Spaanse troepen vanuit de vesting Groenlo. De bewoners van het stadsboerderijtje aan Bovenstraat 10 verstopten hun spaargeld in de muur naast de schouw. Een unieke 17e-eeuwse muntschat die nu gevonden is en die tentoongesteld zal worden in het museum in Zutphen.

Lees meer
1 2 3 4 5 >>