Fractie

Willem Buunk bij Omroep Gelderland over inspelen op krapte arbeidsmarkt

 27 januari 2022

Bedrijven moeten goed inspelen op de toegenomen krapte op de arbeidsmarkt. De Achterhoek Monitor 2022 laat zien dat er regionaal jaarlijks 1450 vacature niet ingevuld kunnen worden. VVD wethouder Willem Buunk van Bronckhorst is in de regio trekker van de Achterhoek Monitor. Hij vertaalt de zorgwekkende cijfers naar mogelijkheden voor actie: “Bronckhorst en andere gemeenten moeten natuurlijk ruimte maken voor woningbouw voor nieuwe medewerkers en hun gezinnen. Maar ook bedrijven kunnen iets doen. Zij zouden beter gebruik moeten maken van deskundigheid op het gebied van personeelszaken.”

Lees meer
Fractie

Waar komen de Uuthuuskes in Bronckhorst?

 24 januari 2022

De Achterhoekse "Uuthuuskes" hebben het nationale nieuws gehaald. Het RTL Nieuws berichtte hoe prachtige verplaatsbare en circulaire huizen voor jongeren in Aalten worden gebouwd. Het zijn betaalbare huisjes die het voor jongeren mogelijk maken eindelijk het ouderlijk huis uit te gaan. De VVD wil ook in Bronckhorst plek voor Uuthuuskes maken.

Lees meer
Fractie

Investeren in dorpen en buurtschappen

 17 januari 2022

Het marktplein en de omliggende straten van Steenderen worden heringericht. De VVD is enthousiast over het plan. Inwoners en gemeente maakten samen het ontwerp in de werkgroep Vitale Kernen, met de IJssel als sierlijk lint in de bestrating en veel groen. De VVD stemt in de gemeenteraad van 28 januari in met het voorstel om €1,2 mln. te investeren

Lees meer
Fractie

VVD zorgt voor “Ondernemer van het jaar”-prijs

 10 december 2021

Samen met de ondernemersverenigingen eert de gemeente Bronckhorst voortaan de “Ondernemer van het jaar”. Een voorstel van de VVD fractie is met ruime meerderheid van de stemmen aangenomen in de gemeenteraadsvergadering van 11 november 2021. Het college van B&W gaat het voorstel zo snel mogelijk uitvoeren.

Lees meer
Fractie

VVD blij met restauratie station Vorden

 30 november 2021

Met een bijdrage van de gemeente Bronckhorst kan station Vorden gerestaureerd worden. De gemeenteraad heeft daar op 25 november mee ingestemd en de VVD is daar superblij mee. Het gebouw staat inmiddels al lang leeg en voor omwonenden en reizigers is het een vervelende plek geworden. Het is bovendien een gemeentelijk monument, waarvan de structuur nu nog intact is en nog gerestaureerd kan worden. Eerdere pogingen om er een nieuwe functie aan te geven zijn mislukt. De VVD is blij dat het dankzij moedige ondernemers en een doortastende aanpak van de gemeente nu toch lukt om het monument te redden. Met Chocolaterie Magdalena krijgt het zelfs een invulling die iets unieks toevoegt aan Vorden.

Lees meer
<< 1 2 3 4 5 6 >>