Fractie

Waar komen de Uuthuuskes in Bronckhorst?

 24 januari 2022

De Achterhoekse "Uuthuuskes" hebben het nationale nieuws gehaald. Het RTL Nieuws berichtte hoe prachtige verplaatsbare en circulaire huizen voor jongeren in Aalten worden gebouwd. Het zijn betaalbare huisjes die het voor jongeren mogelijk maken eindelijk het ouderlijk huis uit te gaan. De VVD wil ook in Bronckhorst plek voor Uuthuuskes maken.

Lees meer
Fractie

Investeren in dorpen en buurtschappen

 17 januari 2022

Het marktplein en de omliggende straten van Steenderen worden heringericht. De VVD is enthousiast over het plan. Inwoners en gemeente maakten samen het ontwerp in de werkgroep Vitale Kernen, met de IJssel als sierlijk lint in de bestrating en veel groen. De VVD stemt in de gemeenteraad van 28 januari in met het voorstel om €1,2 mln. te investeren

Lees meer
Fractie

VVD zorgt voor “Ondernemer van het jaar”-prijs

 10 december 2021

Samen met de ondernemersverenigingen eert de gemeente Bronckhorst voortaan de “Ondernemer van het jaar”. Een voorstel van de VVD fractie is met ruime meerderheid van de stemmen aangenomen in de gemeenteraadsvergadering van 11 november 2021. Het college van B&W gaat het voorstel zo snel mogelijk uitvoeren.

Lees meer
Fractie

VVD blij met restauratie station Vorden

 30 november 2021

Met een bijdrage van de gemeente Bronckhorst kan station Vorden gerestaureerd worden. De gemeenteraad heeft daar op 25 november mee ingestemd en de VVD is daar superblij mee. Het gebouw staat inmiddels al lang leeg en voor omwonenden en reizigers is het een vervelende plek geworden. Het is bovendien een gemeentelijk monument, waarvan de structuur nu nog intact is en nog gerestaureerd kan worden. Eerdere pogingen om er een nieuwe functie aan te geven zijn mislukt. De VVD is blij dat het dankzij moedige ondernemers en een doortastende aanpak van de gemeente nu toch lukt om het monument te redden. Met Chocolaterie Magdalena krijgt het zelfs een invulling die iets unieks toevoegt aan Vorden.

Lees meer
Fractie

VVD wil minimaal 2.500 extra woningen in Bronckhorst

 15 november 2021

Recente onderzoeken wijzen najaar 2021 in dezelfde richting: er is een hoge waardering voor en een grote vraag naar wonen in Bronckhorst. Inwoners en ondernemers geven Bronckhorst een rapportcijfer 8 als gevraagd wordt naar hun tevredenheid voor de woon- en leefomgeving. De spanning op de woningmarkt neemt toe als gekeken wordt naar de verhouding tussen vraag en aanbod. Daarnaast is er een groeiend aantal banen in de Achterhoek waarvoor geen medewerkers in de regio beschikbaar zijn. Het is reëel om te verwachten dat de huidige trend van de trek van mensen naar de Achterhoek zich doorzet. De VVD wil daarom dat er in Bronckhorst minimaal 2.500 woningen bijkomen tot 2030.

Lees meer
<< 1 2 3 4 5 6 7 8 >>