Bronckhorst start campagne rond invoeren 'Ja-sticker'

 27 oktober 2022

Inwoners van Bronckhorst krijgen vanaf het nieuwe jaar alleen nog reclamefolders als ze zelf een 'Ja-sticker' op hun brievenbus plakken. In december start een publiekscampagne, waarbij er ook stickers worden bezorgd bij mensen thuis.

De gemeenteraad van Bronckhorst stemde eerder dit jaar voor het voorstel. Doel is onder meer om minder papier en plastic te verspillen. Huishoudens ontvangen momenteel nog ongeveer 26 kilo reclamedrukwerk per jaar. De lokale VVD maakt zich echter zorgen of inwoners en ondernemers wel voldoende op de hoogte zijn van het invoeren. In antwoord op vragen gaf Wilko Pelgrom aan dat in december een publiekscampagne start. De stickers worden per post door de gemeente verstuurd. "En als dat niet goed verloopt, wordt het mogelijk ze in dit huis op te halen", aldus Pelgrom, doelend op het gemeentehuis.

 

Ook over de ondernemers, voor wie de folders een manier zijn om reclame te maken, maakte VVD-raadslid Gerbert Tiecken zich zorgen. Wethouder Pelgrom gaf aan dat er in totaal zevenhonderd brieven zijn verstuurd: "Maar we hebben wel vastgesteld dat sommige ze niet hebben gehad, we hebben dat zo goed als mogelijk gerepareerd."

 

Jasper Hazelaar REGIO8