Investeren in dorpen en buurtschappen

 17 januari 2022

Het marktplein en de omliggende straten van Steenderen worden heringericht. De VVD is enthousiast over het plan. Inwoners en gemeente maakten samen het ontwerp in de werkgroep Vitale Kernen, met de IJssel als sierlijk lint in de bestrating en veel groen. De VVD stemt in de gemeenteraad van 28 januari in met het voorstel om €1,2 mln. te investeren

Woordvoerder Joke Meulenveld is enthousiast over het resultaat: “Het heeft eigenlijk te lang geduurd, maar nu ligt er wel een goed plan. Ik vind het knap dat het is gelukt om de herinrichting van de Oltmansstraat voor 4 ton minder uit te voeren. Met dat geld wordt het marktplein mooier en wordt een deel van de Smitstraat meegenomen. Zo wordt investeringsgeld optimaal ingezet. Ik hoop dat in de volgende fase met de eigenaren van de winkels ook de rest van het centrum wordt verbeterd. Steenderen verdient deze verbetering.”

De werkgroepen in andere vitale kernen hebben ook projecten in uitvoering. In Vorden wordt dit voorjaar de entree van het Kulturhus verbouwd. In Hengelo krijgt de zone langs het nieuwe gezondheidscentrum en het voormalige gemeentehuis een inrichting naar ontwerp van de inwoners. In Zelhem zijn de plannen in een vergevorderd stadium.

De VVD wil de komende jaren ook in de kleine dorpen en buurtschappen investeren. Daarnaast is er geld nodig voor vernieuwing van sportaccommodaties en scholen. Daarvoor is meer geld nodig dan er nu beschikbaar is. Woordvoerder Hans Puijk: “De VVD wil de investeringsagenda ophogen van €40 mln. naar €60 mln. Als we het strenge begrotingsbeleid van onze wethouder volhouden, dan is het mogelijk om die broodnodige investeringen te doen in al onze dorpen en buurtschappen en de lasten voor huishoudens laag te houden. Want met de inflatie en stijgende energieprijzen is het al duur genoeg voor ons allemaal”