Willem Buunk (VVD): “Ik vind het belangrijk om startende ondernemers en ZZP-ers optimaal te ondersteunen.

 13 maart 2022

HIER Achterhoek is een prachtige plek in Zelhem waar zzp-ers en startende ondernemers werkruimte kunnen gebruiken. Onder de noemer “Frisse kijk op ondernemen” organiseert HIER ook bijeenkomsten voor kleine zelfstandigen om op een gemoedelijke manier met elkaar te sparren. Op 9 maart deden twaalf ondernemers mee aan een brainstormsessie met economie wethouder en VVD-lijsttrekker Willem Buunk. Het leverde bruikbare ideeën op: benut plekken voor ontmoeting zoals HIER en andere locaties, organiseer onderling contact tussen ondernemers en biedt praktische tips voor een zakelijk gezonde start.

De gespreksdeelnemers hebben allemaal in hun werkende leven de bewuste keuze gemaakt om niet langer voor een baas of in een grote organisatie te willen werken, maar voor eigen rekening en risico. Voor de meesten was het een worsteling om het eigen bedrijf goed van de grond te krijgen, maar loopt het daarna als een tierelier. De gespreksdeelnemers behoeden graag nieuwe starters voor de valkuilen waar ze zelf in terecht kwamen.

Het belangrijkste blijkt: denk goed na over wat je product of dienst is. Vaak begint een ondernemer omdat hij of zij ergens goed in is en de opdrachten er wel zijn uit het professionele netwerk, totdat een moment komt waarop het vastloopt. De administratie is niet op orde. De website en andere manieren om de meeste gewenste nieuwe opdrachten zit niet goed in elkaar. Het tarief is niet goed doordacht. De voorbeelden buitelen in het gesprek over elkaar heen.

Willem Buunk: “Ik vind het belangrijk om startende ondernemers en ZZP-ers optimaal te ondersteunen. We hebben een enorm tekort aan mensen op de arbeidsmarkt en deze ondernemers zijn de onmisbare flexibele schil. Ze schudden de reguliere bedrijven wakker en bevorderen innovatie. Dat moeten we voor een bloeiende economie in Bronckhorst en de Achterhoek dus stimuleren.”

Wat neemt de VVD mee? In het verkiezingsprogramma zit het plan voor een ondernemershuis waar startende ondernemers ondersteuning kunnnen vinden. Daarnaast kan de gemeente kan ZZP-ers en startende ondernemers ondersteunen met onderling contact en netwerkvorming. Een programma met themabijeenkomsten kan georganiseerd worden in samenwerking met het ZZP-netwerk, met ondernemersverenigingen en met ontmoetingsplaatsen zoals HIER Achterhoek. Ondernemers leveren daar graag zelf een bijdrage aan.

 

 

Wiilem Buunk bij HIER Achterhoek lightbox Wiilem Buunk bij HIER Achterhoek klik hier door naar de verkiezingspagina voor meer VVD plannen Lees meer