Erik Haverkort VVD Tweede Kamer kandidaat voor de Achterhoek

 24 oktober 2023

Op 22 november zijn de verkiezingen en ik ben met veel trots en plezier wederom verkiesbaar. Het programma ligt er, de komende weken zal de aandacht voor de campagne in debatten en op TV alleen maar meer toenemen en Nederland zal met spanning uitzien naar de uitslag. Ik ook.

De afgelopen twee jaar ben ik jullie volksvertegenwoordiger geweest. Met het hoofd in Den Haag, maar met het hart vanuit de regio, mijn regio, onze Achterhoek. Afgelopen dinsdag was ik ’s avonds in Brussel en sprak ik tegen 120 Achterhoekse en Twentse bestuurders tijdens de Europese week van de Regio. Over de bodem, over hoe wij in die bodem aarden, over hoe bijzonder juist onze bodem is, over hoe we er zuinig op moeten zijn en over de verantwoordelijkheid die we als bestuur, regionaal en landelijk daar samen voor dragen.

Die gezamenlijke verantwoordelijkheid wil ik komende jaren vorm blijven geven. Ik heb ervaren hoe groot de afstand daadwerkelijks is tussen Rijk en regio. Dat gaat over veel meer dan geld alleen, dat gaat over hoe wij leven en willen blijven leven, over erkenning, samenwerking, historie en geluk.

Deze week werd de landelijke Eo Wijers prijs toegekend aan onze regio. Met de inzending Aardkundig Fundamentalisme biedt de Achterhoek zeven stappen en vergezichten voor een landschap dat in balans is, geheemd en geaard. De jury stelt dat dit plan ook voor andere regio’s in Nederland grote kansen biedt. Dat maakt mij trots! Trots op ons!

Nederland kan nog zoveel meer van onze regio te weten komen. Ook daarom is het van belang dat de Tweede Kamer volksvertegenwoordigers krijgt uit onze regio. Daarom is het van belang dat we samen, met onze buren, vrienden en dorpsgenoten stemmen op 22 november. Stem op een regionale kandidaat, ik ben beschikbaar.

Erik Haverkort Volksvertegenwoordiger

Erik Haverkort Erik Haverkort