Wie is Hans Puijk

Hans is jarenlang actief geweest als zelfstandig organisatieadviseur met veel ervaring bij verander- en samenwerkingsvraagstukken met name in de zorg en welzijn en werkt sinds 2019 als bestuurder van het gezondheidszorgcentrum Didam.

Hij staat voor daadkrachtige verbinding en effectieve samenwerking. Is daarnaast vader, buitenmens en maatschappelijk betrokken. Sinds een aantal jaar woont Hans op een mooie open plek in een bos van het buitengebied van Vorden.

Waar ligt je focus in de politiek ?

Een groot deel van mijn leven ben ik actief als VVD-er in diverse rollen, en ben bijna vanzelfsprekend na onze verhuizing naar de gemeente Bronckhorst weer politiek actief geworden. Ik voel me thuis bij de mensen die als lokaal liberalen de VVD Bronckhorst vorm geven en ervaar de ruimte en energie om samen voor de inwoners op essentiële thema’s het verschil te maken.

Bij thema’s als ruimte voor ondernemerschap, organisatie van zinvolle, betaalbare zorg rondom huis en dienstbare overheid ligt mijn expertise, actuele kennis van zaken en een relevant professioneel netwerk en zou ik graag ook voor de gemeenteraad willen inzetten. Na de afgelopen gemeenteraadsverkiezing ben ik gestart als commissielid en sinds februari 2020 actief als raadslid, met als portefeuille oa financiën, economische zaken, bedrijfsvoering en bestuurszaken. Een mooi palet, wat breed politiek toepasbaar is, zowel bij de toetsing van een businesscase als bij helder monitoren van de maatschappelijke klantwaarde van een ingezet programma.